Bir kaç ay önce Çin’de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan SARS-CoV2 virüsüne bağlı COVID-19 salgını ülkemizde de etkisini sürdürmektedir. Yaşanan bu süreçte gerek yapılan bilgi ve deneyim paylaşımları gerekse yayımlanan ilk immünolojik çalışmalar bağışıklık sistemizin tanı, tedavi ve korunmada ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur.  

Türk İmmünoloji Derneği, bu konuya bağışıklık biliminin penceresinden bakarak sağlık çalışanlarımızı, bilim dünyasını ve halkımızı bilgilendirmek amacıyla değerli bilim insanlarımızın katılımıyla çevrimiçi seminerler gerçekleştirecektir. Bağışıklık biliminin en önemli parçalarından biri olan bağışıklama (aşılama ve antikor uygulamaları) ile virüslerle savaşmak için vücudumuzun verdiği tepki ve yanıtların değerlendirilmesinin son dereceönem kazandığı bu günlerde Türk İmmünoloji Derneği dünyanın farklı yerlerinden konunun uzmanlarını bu seminerler kapsamında biraraya getirmeyi hedeflemektedir.

YouTube üzerinden takip edilebilecek olan bu seminer serisinde COVID-19 hastalığı, virüse karşı gelişen bağışıklık yanıtları, bu yanıtların kliniğe yansıması, tedaviye yönelik yeni potansiyel immünolojik hedefler, aşı üretimi ve antikor tedavileri gibi bir çok yönü ile ele alınacaktır. 

COVID-19’u bir de immünologlardan dinlemek için sizleri “İmmünoloji Aydınlatıyor” programı kapsamında Nisan ve Mayıs aylarında her hafta düzenleyeceğimiz çevrimiçi seminerlere davet ediyoruz.

Youtube kanalımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Prof. Güher Saruhan Direskeneli moderatörlüğünde, Dr. Ebru Karpuzoğlu ve Prof. Ahmet Gül 22 Mayıs 2020, Cuma günü 16:00’da YouTube kanalımızda canlı yayında olacaklar.

Sosyal medya hesaplarımız; 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCBeOY3XCG6yAQAd6WjSa85g

Facebook: https://www.facebook.com/turkimmunology/

Twitter: https://twitter.com/Turkimmunoloji

Instagram: https://www.instagram.com/turkish_society_of_immunology/